fbpx

PIERWSZY W POLSCE PORTAL O MIEJSKIM OGRODNICTWIE

5 sposobów na jadalne parapety zimą

 

Zapisz się, żeby mieć dostęp do wiedzy, dzięki której w środku zimy wyhodujesz sobie w domu własne “zielone” witaminy.

Co roku zimą wraca to samo wyzwanie: jak jeść zdrowo i różnorodnie, skoro jedyne lokalne i sezonowa warzywa, to właściwie tylko ziemniaki, buraki, marchew i cebula? Jak jeść codziennie coś zielonego, skoro spod śniegu nic zielonego nie wyrasta, nie masz planów na przeprowadzkę na południe, a o szklarni możesz tylko pomarzyć?

W tym roku po raz pierwszy dajemy Ci dostęp do wszystkich naszych sposobów na parapetowe zimowe witaminki: 

  • jak zazielenić czosnek i cebulę?
  • nie wyrzucaj dupek warzyw korzeniowych: zrób sobie natkę.
  • jak feniks z popiołów: sałaty, por i seler naciowy
  • słoik to nie tylko dżem, to także… świeże kiełki. 
  • jak nie uśmiercać ziół z supermarketu?

 

warzywa z resztek na parapecie

U nas co roku już od października co rano można coś zielonego skubnąć na parapecie

  Też tak chcesz?

Wyzwanie

“5 sposobów na jadalne parapet zimą” trwa od stycznia do marca, skorzystaj już teraz i naucz się uprawiać warzywa zimą. Co roku będziesz wracać do tych pomysłów, jak tylko za oknem zrobi się zimno, a w warzywniaku 80% warzyw i owoców będą stanowiły te sprowadzane z drugiego końca Europy (albo i spoza Europy).

kiełki w słoiku

Po zapisie dostaniesz od nas codziennie jednego maila. Każdy mail to jeden sposób na zazielenienie Twojego własnego parapetu. Oprócz maili, prześlemy Ci także linki do materiałów video oraz dwie plansze w formacie pdf. Dzięki temu nie musisz szukać naszych maili w skrzynce, możesz zapisać sobie pdf i filmy w ulubionych i wracać do nich, kiedy zechcesz. 

Zapisz się  na wyzwanie