Czy warzywa mogą być jeszcze zdrowsze?!?

Ależ tak!!!

To możliwe dzięki kiszeniu, czyli fermentacji mlekowej, która zamienia warzywa (i owoce) w bomby witaminowe pełne naturalnych probiotyków.
Jeżeli nie do końca wiesz, o co chodzi z kiszeniem, po co i jak to robić, to zapraszamy Cię do naszego autorskiego projektu #miejskiekiszenie

kurs miejskie kiszenie

Kurs online #miejskiekiszenie przekona Cię, że kiszenie to wspaniała przygoda! 

Ten kurs jest dla Ciebie, jeśli:

  • Ważne jest dla Ciebie, to, co jesz;
  • Wydaje Ci się, że kiszenie w mieście nie jest możliwe;
  • Szkoda Ci czasu na szukanie informacji rozproszonych w Internecie;
  • Chcesz mieć pod ręką naturalne, zdrowe produkty;
  • Wiesz, że naturalne probiotyki zadziałają lepiej, niż tabletki z apteki;
  • Nie lubisz wyrzucać resztek warzyw;

Ten kurs nie jest dla Ciebie, jeśli:

  • Nie interesują Cię nowe smaki i aromaty;
  • Uważasz, że kupowane ogórki kiszone to jedyna słuszna kiszonka, która wystarcza Ci w zupełności;
  • Działasz spontanicznie, a wskazówki na temat kiszenia nie są Ci potrzebne;
  • Jesteś przekonana/a, że kiszenie w mieście to bzdura i nie warto sobie zaprzątać głowy;
  • Nie zamierzasz nic zmieniać w swojej kuchni, ani eksperymentować;

W kursie czekają na Ciebie nie tylko wskazówki i porady. Są tam także informacje o tym, czym jest kiszenie i jak przebiega. Najczęściej jednak będziesz wracać do sprawdzony przepisów, które są w kusrie. Są tam kiszonki klasyczne kiszonki, jak i takie zupełnie zaskakujące!

Część przepisów jest ilustrowana świetnymi planszami do wydruku. Możesz je wydrukować i mieć na lodówce, zawsze pod ręką.
Jedną z takich plansz możesz pobrać już dziś, tutaj: